Előfizetői tartalom

Ugrik az infláció, ég a pénz a számlán! - Online előadás megtakarításod védelméről ma este

Portfolio
Az inflációt, vagyis az árak emelkedését és a pénz vásárlóerejének romlását minden egyes vásárláskor érezhetjük saját pénztárcánkon. Előadásunkon felvesszük a harcot a karcsú pénztárcák és az elmorzsolódott befektetési hozamokkal szemben. Megvitatjuk, hogyan tudunk védekezni ellene, valamint hogy mik a legjobb befektetések inflációval sújtott időszakokban?

Az egy dolog, hogy magas az infláció, de a kockázatmentes befektetés, vagyis az állampapírhozamok a jegybankok hathatós beavatkozása következtében továbbra is alacsonyak, mi több a reálkamat negatív, vagyis a pénzromlás mértéke meghaladja az állampapírhozamokat. Ez alól csak az inflációt követő állampapírok képeznek kivételt, de azok is egy év késsel követik a folyamatokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés