Előfizetői tartalom

Ezekből az állampapírokból ment a legtöbb pénz a szuperállampapírba

Arról már számos alkalommal esett szó, hogy milyen jelentős szerepet töltött be a MÁP Plusz 2019. júniusi bevezetése a lakossági állampapír-állomány megnövelésében, és mennyi új befektetőt sikerült megszólítani az új termékkel. Kevesebb figyelmet kap azonban az a kérdés, hogy magát a lakossági állampapír-állomány összetételét milyen mértékben alakította át a MÁP Plusz. Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: ÁKK) megvizsgálta, hogy 2019 júniusa és 2020 decembere között hogyan alakultak az egyes lakossági állampapírok értékesítési idősorai, lejáratai, illetve milyen átrendeződés volt megfigyelhető a lejáratok alkalmával a MÁP Plusz megjelenését követően.

Az elemzés alapja Az elemzés során az ÁKK azt vizsgálta lakossági állampapíronként és állampapírpáronként, hogy egy-egy lejáratkor a lejáró állomány mekkora részét újítják meg azonos típusú termékben, illetve milyen mértékben történhetett átcsoportosítás a MÁP Plusz irányába. Ezek a paraméterek kulcsfontosságú szerepet töltenek be abban, hogy a lakossági állampapírok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái