Előfizetői tartalom

Megmenthetik-e a tőkepiacok a Földet a klímakatasztrófától?

Portfolio
Döntő többségében még nem árazták be a klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok, és csak a megkérdezett szakemberek 14 százaléka véli úgy, hogy a kockázatok beépültek az árakba. A zöld portfóliók térnyerését szabályozási ellentmondások is lassítják. A változás katalizátora lehet azonban a nemrégiben zárult COP26 konferencia és a kormányzati zöld programok - derül ki a KPMG friss kutatásából.

A KPMG, a CREATE-Research és a CAIA Association a 34.5 ezermilliárd dollárnyi eszközt kezelő befektetési cégek és nyugdíjalapok csaknem 100 vezetőjével készült interjúk alapján állította össze "Meg tudják-e menteni a bolygót a tőkepiacok?" című globális felmérését. A kutatás megállapította, hogy bár rengeteg tőkét vonzanak a tőkepiacok, ugyanakkor a politikai, szabályozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés