Előfizetői tartalom

Orosz és ukrán pánikfelvásárlás is felfelé hajtja a bitcoin árát

Portfolio
Az orosz-ukrán háború ráirányította a befektetői figyelmet a kriptovalutákra, vannak olyanok, akik szerint részben ezen eszközök használatán keresztül kerülhetik meg a szankciókat az oroszok, Ukrajna pedig már több millió dollárnyi kriptovalutát kapott támogatásként - ezek ráirányították a figyelmet arra, hogy van valós haszna a kriptoeszközöknek, nem csak befektetési, hanem fizető-és menekülőeszközként is képesek működni. A jelenlegi árfolyammozgásokat nézve reálisnak tűnik ez a forgatókönyv, az orosz rubelben denominált bitcoin kereskedési volumene tavaly május óta a legmagasabb szintet érte el, míg az ukrán kriptotőzsde napi forgalma több mint háromszorosára nőtt. Emellett tegnap is történtek fontos események a piacon, a Binance kriptotőzsde közölte, hogy bár blokkolni fogja a szankciókkal sújtott orosz magánszemélyek számláit, de nem fogja egyoldalúan befagyasztani az összes orosz felhasználó számláját. Emellett az eBay elkezdte vizsgálni a kriptovaluták fizetőeszközként való hozzáadásának lehetőségét.

Jönnek a szankciók, kriptóba menekül a lakosság Még a hétvégén az európai nemzetek az Egyesült Államokkal és Kanadával közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben többek között a következő korlátozó gazdasági intézkedéseket jelentették be. Az aláírók kötelezettséget vállaltak annak biztosítására, hogy egyes orosz bankokat leválasztják a SWIFT üzenetküldő rendszerről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés