Előfizetői tartalom

Rekordosztalékot fizet az Alteo

Portfolio
Közel 2 milliárd forintnyi osztalék kifizetéséről döntöttek ma az Alteo részvényesei a vállalat fennállásának legjobb eredményét hozó üzleti évet záró rendes közgyűlésen. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a rekord osztalék alapját a tavalyi kimagasló üzleti teljesítmény teremtette meg, így az nem veszélyezteti a társaság év elején frissített stratégiájának végrehajtását, továbbá kellő pénzügyi erőt hagyhat a vállalatban a rengeteg bizonytalansággal terhelt jelenlegi helyzet felfokozott kockázatainak kezelésére is.

Nem változtatott ugyan a korábban megfogalmazott alapvető célokon és területeken, ám a 2019 óta elért eredményekre reagálva még ez év januárjában frissített, 2026-ig tartó stratégiát tett közzé az Alteo. A közgyűlés elfogadta az Alteo 2021-es IFRS szerinti konszolidált beszámolóját, benne a 12,9 milliárd forintot megközelítő kamatok, adózás és értékcsökkenési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés