Előfizetői tartalom

Meddig tart az árak megállíthatatlan emelkedése Magyarországon? Újabb fájdalmas adat jöhet a héten

Portfolio
Ugyan csak péntek reggel érkezik majd a júniusi inflációs statisztika, de egyértelműen az a hét legfontosabb adatközlése magyar szempontból. Közben persze fél szemmel érdemes lesz figyelni az MNB egyhetes betéti tenderét, főleg akkor, ha tovább gyengül a forint, a KSH pedig fontos adatokat közöl a magyar gazdaság májusi teljesítményéről.

Hétfő reggel publikálja az MNB a szokásos havi statisztikát a hitelintézetek mérlegéről, illetve a lakossági és vállalati kamatokról. Azt már megszokhattuk, hogy a jegybanki irányadó kamattal párhuzamosan a banki kondíciók is szigorodtak, valószínűleg ez folytatódott májusban is. Az amerikai piacok a Függetlenség napja miatt zárva lesznek ma, Európában pedig egy német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés