Előfizetői tartalom

Lenne megoldás a magyar nyugdíjproblémára, de miért nem lép az állam?

Portfolio
Egyre csak öregszik a magyar társadalom, ami akkor tudna kisebb terhet róni a mostani nyugdíjrendszerre, ha nagyobb termelékenység-növekedés lenne, vagy végre elterjednének itthon a foglalkoztatói nyugdíjprogramok. Az állam részvétele azonban elengedhetetlen ebben is – mondták el a megtakarítási piaci szakemberek a Portfolio Future of Finance 2022 konferenciáján. Szó esett arról is, melyek lesznek a jövő megtakarításai, mennyire és mivel vehetőek rá a fiatalok a rendszeres megtakarításokra, és hol tudna még fejlődni a biztosítói vagyonkezelés szektora.

Kiss Imre, a MoneyMoon alapítója és ügyvezetője a biztosítói vagyonkezelésről beszélt előadásában: A biztosítói eszközalapok teljesítménye jelenleg meglehetősen negatív, ráadásul ha a forint nem gyengült volna ekkorát, akkor ezek a hozamok még rosszabb képet festenének. Néhány biztosítónál nagyon sok eszközalapot találni, egyes szolgáltatók 100-nál is többel rendelkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés