Előfizetői tartalom

Ezer milliárd dollár a levesbe, tízezreknek mutatják az ajtót - Mi folyik itt?

Portfolio
Egekbe szökő infláció és erre válaszul érkező agresszív monetáris szigorítások, háború és energiaválság, recessziós félelmek: nem csoda, hogy idén az eladók domináltak eddig a világ tőzsdéin, komoly eséseket láthattunk a vezető részvényindexeknél, különösen igaz ez a technológiai szektor vállalataira. Egy ilyen környezetben előtérbe kerül a költségoptimalizálás és a tőkekiadások csökkentésének a fontossága, ami durva elbocsátási hullámhoz vezetett az elmúlt évek sztárjainál, munkavállalóinak felét rúgta ki például Elon Musk a Twitternél, de a Coinbase kriptotőzsde és a Snapchatet működtető Snap is jelentős leépítést hajtott végre. A legfrissebb hírek pedig nem másról, mint a Facebook anyacégéről szólnak, a 11 ezer munkavállalójától megváló óriáscég bejelentése apropóján összefoglaltuk, hogy pontosan hogyan alakultak a számok a tíz, legnagyobb mértékű elbocsátást végrehajtó amerikai tőzsdei vállalatnál, illetve megnéztük ezeknek a cégeknek a kilátásait is.

Magasból elképesztően mélybe Talán senkinek sem kell részletesen ecsetelni, hogy 2022 miért nem a tőzsdék éve eddig: koronavírus, háború, energiaválság, recessziós félelmek, egekbe szökő infláció és a válaszul érkező agresszív monetáris szigorítások, ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vezető tőzsdék világszerte jelentősen lejjebb kerüljenek. Utóbbit, azaz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái