Előfizetői tartalom

Brutális számokat közölt az Alteo, soha nem volt ekkora negyedéves bevétele a vállalatnak

Portfolio
Jelentős növekedésről számolt be az Alteo az idei első három negyedévre mind a bevételek, mind az eredmények szintjén a tavalyi első kilenc hónaphoz képest, a harmadik negyedévet tekintve pedig fennállásának legmagasabb árbevételét produkálta a cég. Mindez elsősorban a megnövekedett energiapiaci áraknak, a Szabályozási Központ szignifikánsan növekvő kapacitás bevételeinek és a Kiskereskedelmi szegmens árbevételének dinamikus fejlődésének köszönhető, derül ki a ma délután közzétett befektetői prezentációból.

AZ ALTEO árBEVÉTELE MEGHALADTa A 24 MILLIÁRD FORINTOT AZ IDEI harmadik NEGYEDÉVBEN, az érték 167 SZÁZALÉKKAL NÖVEKEDett AZ ELŐZŐ ÉV AZONOS IDŐSZAKÁHOZ VISZONYÍTVA.

Idén eddig elsősorban a megnövekedett energiapiaci árak miatt növekedett jelentősen a vállalat árbevétele, ezt kiegészíti az Alteo Szabályozási Központ szignifikánsan növekvő kapacitás bevételei és a Kiskereskedelmi szegmens árbevételének dinamikus fejlődése, olvasható a vonatkozó prezentációban.

Az árbevétel alakulását valamelyest mérsékelték a különféle működési költségek: például az anyagjellegű ráfordítások tekintetében a megnövekedett energiapiaci árak bár itt is éreztették hatásukat, ugyanakkor a Hő- és villamosenergia-termelés szegmens árbevétel növekedésének egy része a nem jelentős anyagköltséggel járó tevékenységeiben (például kapacitás piaci szolgáltatások) valósult meg, így az anyagjellegű ráfordítások növekedése abszolút értékben, összegszerűen, az árbevétel növekedésnél mérsékeltebb volt. Az egyéb ráfordítások is növekedtek többek között a CO2 kvóta világpiaci árának emelkedésével, továbbá a Kiskereskedelmi szegmensen elszámolásra kerülő Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer bevezetéséből adódó kötelezettséggel, valamint a METÁR rendszerben termelő megújulóknak biztosított támogatott ár és a piaci ár közötti, az államnak visszaadandó, egyéb ráfordításként elszámolandó különbözettel.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái