Előfizetői tartalom

Megvolt az alja? Könnyen lehet, hogy éppen most lett vége a medvepiacnak

Szekeres Bence, Equilor Wealth Office
Egész évben a medvéé volt a főszerep, viszont az elmúlt egy hónapban beindulhatott egy fordulat a részvénypiacokon. Ugyan még mindig kemény kétszámjegyű csökkenés figyelhető meg az indexek idei évi teljesítményében, a Dow Jones ipari index, ami főleg a value részvényeket foglalja magába, már csak 10 százalékra van attól, hogy új csúcsot döntsön. A jelenlegi adatok lassulást mutatnak az amerikai gazdasági motorban, viszont még mindig elég erős az amerikai gazdaság, ahhoz, hogy elkerülje vagy csak kissebb mértékű recesszióba essen. Ezekért, illetve a cikkben bemutatott okok miatt, úgy gondolom, hogy a jelenlegi részvénypiaci rali nem csak egy szokásos medve piaci emelkedés, hanem akár a medve piaci esésnek a végét jelentheti.

Egyre jobban néznek ki az adatok Kezdve a piacok értékeltségével, az S&P 500 az éves eredményének a 17,8-szoros értékén kereskedik, ami a tízéves historikus átlag alatt van, azonban nem mondható nagyon olcsónak. Viszont, ha a legnagyobb öt céget kivesszük az indexből, akkor azt látjuk, hogy az index előremutató P/E alapú értékeltsége 16 százalék körül van, vagyis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái