Előfizetői tartalom

Le kell törni az inflációt, még ha ennek gazdasági visszaesés és tömeges munkanélküliség is lesz az ára

Portfolio
A Deutsche Bank elemzői szerint az infláció megfékezésére irányuló jegybanki erőfeszítések miatt recesszió fog kialakulni az Egyesült Államokban valószínűleg 2023 közepén, és a részvényárfolyamok éles és fájdalmas esését fogja ez kiváltani. Szerintük az amerikai jegybank és az Európai Központi Bank elkötelezett amellett, hogy az inflációt a következő néhány évben visszaszorítsa, ám ez nem lesz lehetséges legalább mérsékelt gazdasági visszaesés nélkül az Egyesült Államokban és Európában, valamint a munkanélküliség jelentős növekedése nélkül.

Úgy látjuk, hogy a főbb részvénypiacok a jelenlegi szinteknél valamivel magasabbról 25 százalékot fognak esni, amikor az amerikai recesszió beüt, de aztán 2023 végére ezt visszahozzák teljes mértékben, feltételezve, hogy a recesszió csak néhány negyedévig tart" - mondta David Folkerts-Landau, a Deutsche Bank elemzői csoportjának vezető közgazdásza és a bank globális kutatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés