Előfizetői tartalom

Üzemanyaghiány Magyarországon: egyetlen cső miatt nincs benzin rengeteg kúton

Portfolio
A Dunai Finomító a karbantartási munkák miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel, részben ez is hozzájárul a jelenlegi üzemanyaghiányos helyzet kialakulásához. A legfrissebb kormánykommunikáció értelmében január 1-től csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha egyéb feltételek teljesülése mellett a százhalombattai finomító folyamatosan működik – ennek apropóján felkerestük a Molt, ahol kérdésünkre megerősítették, hogy valóban továbbra is csökkentett kapacitáson működik a Dunai Finomító, és azt is elárulták, hogy miért.

A jelenlegi helyzetben tapasztalható nehézségeket a vállalat szerint többek között a hatósági ár óta tapasztalható kimagasló üzemanyag-kereslet okozza, ami a Mol hálózatában jelenleg is közel a másfélszerese az árstop előtti időszakban látottakhoz. Jelentősen befolyásolja az olajtársaság ellátási stratégiáját, hogy a korábbinál nagyobb szeletét kell kiszolgálnia...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái