Előfizetői tartalom

Gigaberuházás jön a németeknél, fókuszban az energiabiztonság

Portfolio
Németország azt tervezi, hogy 2027-ig 1800 kilométeres hidrogénenergia-vezetékhálózatot épít ki állami közreműködéssel, derül ki a Reuters által látott gazdasági minisztériumi stratégiai dokumentumtervezetből. A dokumentum azt is előirányozza, hogy Németország a kék hidrogénnek is nagyobb teret tervez engedni és meg fogják növelni az importot azt a zöld hidrogénre való áttérés időszakában.

Európa legnagyobb gazdasága a tisztább energiaforrások felé akar fordulni és diverzifikálni akarja ellátását, különösen miután az ukrajnai háború rámutatott az orosz földgáztól való nagyfokú függés problematikájára. Egy állami részvétellel működő hidrogénhálózati vállalat létrehozására volt szükség egy ehhez megfelelő rendszer kiépítéséhez, áll a vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés