Előfizetői tartalom

Zsúfolt naptár, változatos kínálat – célegyenesben az aukciós szezon

műtárgy.com
Ilyen sűrű talán még sosem volt a hazai decemberi aukciós naptár, mint ebben az esztendőben; az elmúlt hónapok élénk kereslete és a magas árak jót tettek a beadói kedvnek. Az árverőházak e havi kínálatát – a teljesség igénye nélkül – kétrészes írásban tekinti át a műtárgy.com.

December 3-án tartja téli árverését a legnagyobb vidéki árverőház, a Villás Galéria, amit két nappal később még egy karácsonyi kamaraárverés is követ. A vegyes profilú aukción hét tétel is egymillió forint feletti áron kezd; a legmagasabbról, 8,5 millió forintról ifj. Markó Károly firenzei tájképe indul. A kortárs kategória sztárdarabja Nádler István 1992-es akrilképe, a Gesztus lehet, amely 1,8 millió forinton kezd. A legdrágább tételek között egy Mack Lajos által tervezett Zsolnay porcelánfajansz is szerepel, amire 2,4 millió forinton kezdődik a licit. A szobrok között Gabay László és Kerényi Jenő munkáit, a bútorok viszonylag szűk kínálatából egy XIX. század végi bécsi vitrint emelünk ki, és felhívjuk a figyelmet a karácsonyi ajándéknak is kiválóan alkalmas kerámiákra, dísztárgyakra és ezüstökre is.

December 4-én zárul a Koller Galéria online árverése, ahol a festmények között Szőnyi István, Kernstok Károly, ifj. Markó Károly és Barcsay Jenő, míg a szoboranyagból Taubert László, Kisfaludi Strobl Zsigmond és Varga Imre munkái érhetik el a legmagasabb árakat.

A korábban Parisi Galéria néven ismert Varga László Galéria december 5-én ötödik alkalommal árverezi pécsi, illetve a városhoz kötődő kortárs művészek alkotásait. Az ismert nevek, mint Ficzek Ferenc, Zvolszky Zita vagy Jarmeczky István mellett a kínálatban pályájuk kezdetén álló fiatal alkotók munkái is szerepelnek, a kikiáltási árak többnyire a 40-400 ezer forint közötti sávban mozognak.  

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés