Előfizetői tartalom

Élesednek az orosz olajszankciók, egyre közelebb a magyar üzemanyagárstop vége?

Portfolio
Az összes tagállam, tehát Magyarország is jóváhagyta szombaton a 60 dolláros orosz olajársapkára vonatkozó szankciót, így az már mától hatályba tud lépni. Az oroszok máris elkezdték küldeni a fenyegető üzeneteket, amelyek az olajszállításokat érinthetik akár Magyarország irányába is. Így ez még inkább központi kérdéssé teszi, hogy mi lesz itthon a 480 forintos hatósági üzemanyagárral, miután a napokban már a kormány is jelezte, hogy az csak akkor tud fennmaradni, ha az orosz szállítások zavartalanok maradnak a Barátság kőolajvezetéken keresztül, illetve ha a százhalombattai finomító is zavartalanul tud működni.

Mától él az árplafon az orosz olajra A ma hatályba lépő rendszer egyelőre 90 napig él (a december 5. előtt tankerbe töltött, illetve január 19-ig lefejtett orosz olajra még nem vonatkozik), de már két hónap múlva elkezdik felülvizsgálni az aktuális olajpiaci helyzet és tapasztalatok függvényében. Az a cél a 90 napon túli időszakban, hogy az ársapkát majd mindig az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés