Előfizetői tartalom

Rég láttunk ilyen mozgolódást a magyar profiknál – Mindenki megőrült vagy tényleg elszállt az összes probléma?

Portfolio
Elszaladt a ló a befektetőkkel – írja az egyik portfóliómenedzser, miután a nagy jegybankok lépéseit talán indokolatlanul nagy optimizmus övezi jelenleg (a cikk megírása közben kijöttek az amerikai foglalkoztatottsági adatok, ami most úgy tűnik, szépen lehűti az eddigi reményeket). A piac mindeddig hamarabb várta a kamatemelések korszakának végét, mint azt a valóság indokolná, ez pedig fájdalmas kijózanodáshoz vezethet. A friss portfólió-ajánlókban a hazai portfóliómenedzserek óvatossága intenek, ennek ellenére többen is elkezdték csipegetni a részvényeket.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a januári helyzetnek megfelelően készültek el, a felmérésünkben tizenegy alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő cégek bocsátották rendelkezésünkre: Accorde Alapkezelő, Aegon Alapkezelő, Amundi Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Hold Alapkezelő, KBC Asset Management, MKB Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Minden szép és jó? - Azért annyira nem

Ha csak a mostani januári tőkepiaci reakciókat látnánk, senki meg nem mondaná, miről szólt 2022, és ez a hazai portfóliómenedzserek szerint nem biztos, hogy jó irány. Az viszont igaz, hogy a Fed vártnál enyhébb hangvétele és az EKB is okot adhat egy kis reményre.

A magyar szakértők januári portfólió-ajánlóikban kitérnek arra, hogy az amerikai és az európia tőzsdék is jól teljesítettek múlt hónapban, ha historikusan nézzük, akkor várható volt a januári optimizmus, mivel általában januárban raliznak a piacok a megemelkedett likviditás függvényében.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés