Előfizetői tartalom

Rekord rekord hátán, sosem látott nyereség a brit BP-nél

Portfolio
Tegnap közzétette a negyedik negyedéves gyorsjelentését a brit supermajor vállalat, a BP. A cég nyereségességének torzítatlan alakulását jelző, ún. "pótlási költségen számolt nyeresége" a tavalyi eredménynek több mint kétszeresére, és ezzel új rekordszintre is emelkedett, az olajvállalat emellett újabb részvény-visszavásárlási körbe is kezd és megemeli az osztalékát.

A cég nyereségességének torzítatlan alakulását jelző, ún. "pótlási költségen számolt nyereség" a legfontosabb sarokszám, amit a BP-vel kapcsolatban számolnak az elemzők - ez a szám tisztítva van a működésen kívüli eszközöktől és egyedi tételektől, illetve korrigálva van a valós értéken történő elszámolás hatásaival, tehát ebbe például nem számítanak bele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés