Előfizetői tartalom

Óriások feszülnek össze: eljön az árháború éve?

Úgy látszik a 2020-as években eljött annak az ideje, hogy egymás farkasaivá váljanak a nagy technológiai óriások. Az Apple sikeresen szabályozta le a Facebookot a 2021 tavaszi új adatvédelmi irányelveivel. Most pedig egy újabb – várhatóan ennél jóval erősebb – technológiai háborúba csöppenünk bele éppen. A Microsoft a ChatGPT segítségével kíván versenyezni innentől kezdve az internetes keresések eddigi egyeduralkodójával, a Google-lel.

Elindult az adok-kapok Amikor 2020 decemberében az azóta már Meta Platforms néven futó Facebook egész oldalas hirdetéseket adott fel mértékadó pénzügyi médiumok felületein betámadva az Apple akkor még csak tervezett adatvédelmi irányelv változtatásait, még nem igazán fogta fel a világ azt, hogy itt bizony egy komoly villongás vette kezdetét a két technológiai óriás között....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés