Előfizetői tartalom

Jön Zuckerbergék válasza az AI-őrületre

Portfolio
A Meta egy új nyelvi modellt képzett ki, jelentette be pénteken Mark Zuckerberg vezérigazgató. A LLaMA nevű modell célja, hogy segítse a tudósokat és mérnököket a mesterséges intelligencia alkalmazási területeinek kutatásában, a technológia a későbbiekben majd matematikai problémákat oldhat meg, illetve tudományos kutatásokat is tud majd végezni.

A Meta új modelljét a cég Fundamental AI Research (FAIR) csapata fejlesztette ki, a technológia nyilvánosság elé tárása pedig egy olyan környezetben történik, amikor a nagy technológiai cégek és a tőkeerős startupok egyaránt versenyt futnak a mesterséges intelligencia technikák terén és a technológia kereskedelmi termékekbe való integrálásában. Zuckerberg szerint a technológia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés