Előfizetői tartalom

Fújja a riadót a neves pénzember: itt várja a következő összeomlást

Portfolio
A Silicon Valley Bank becsődölése után óriási a bizonytalanság a piacokon, sorra remegnek meg a nagy európai pénzintézetek is, és bár a jelenlegi helyzetben még elég keveset tudunk a bankrendszer potenciális sérülékenységéről, de sokak emlékezetében él nagyon is élénken a 2008-as hitelválság réme. Ide tartozik Robert Kiyosaki, a Rich Dad Poor Dad szerzője is, aki akkoriban előre megjósolta a Lehman Brothers-összeomlást, szokásához híven most sem fogta magát vissza a guru, amikor alkalma nyílt a múlt heti kamatdöntés hatásait firtatni.

A múlt hét legfontosabb eseménye a nemzetközi porondon egyértelműen az amerikai kamatdöntés volt, az eseményt feszült figyelemmel követte a pénzvilág a mostanában látott bankcsődök miatt. A Fed végül az előzetes várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatszintet, a jegybankelnök Jerome Powell azonban többek között elmondta, hogy kamatvágásra nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái