Előfizetői tartalom

Kifakadt a neves pénzember: a probléma rendszerszintű, szó sincs átmeneti inflációról 

Portfolio
Bő két hete derült fény a kellemetlen meglepetésre, hogy az elemzők által becsültnél nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom februárban januárhoz képest az Egyesült Államokban - ez azért fontos, mert a lakossági fogyasztás generálja a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadát az USA-ban, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez. Tegnap az ár-és forgalomcsökkenés témájában megszólalt a nagy megmondásairól hírhedt Robert Kiyosaki, finoman szólva is borúsan látja a gazdaság helyzetét a pénzember.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium még a hónap közepén közölte, hogy a februári forgalom a szakértői várakozásokat felülmúlva 0,4 százalékkal csökkent januárral összevetve, amikor még 3,2 százalék - 2021 márciusa óta a legnagyobb - növekedést jegyeztek fel. A gazdasági teljesítmény motorjának számító fogyasztási trendek alakulását nem hagyta szó nélkül Robert...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái