Előfizetői tartalom

Ha ez bejön, akkor óriási zuhanásra lehet számítani a tőzsdék sztárjainál

Az 1970-es évek elején egy érdemi inflációcsökkenés mellett 77 százalékos részvénypiaci rali zajlott le kicsivel több mint két és fél év alatt az S&P 500 indexben. Ez volt a Nifty Fifty éra, a törhetetlen ötvenek száguldása. Döbbenetes, hogy az aktuális részvénypiaci helyzet mennyi mindenben hasonlít az ötven évvel ezelőtti szituációhoz.

A Nifty Fifty története Közgazdász generációk sora hallott, olvasott vagy tanult az 1970-es évek elejének egyik nagy tőzsdei sztorijáról, a törhetetlen ötvenekről, a Nifty Fifty szárnyalásáról és bukásáról. Hivatalosan soha nem volt bekalibrálva, hogy pontosan melyik részvényekről beszélünk, a gazdaságtörténészek a lista rekonstruálását egy 1977-es Forbes írásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés