Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénzből fektetne be a brit kormány kezdő vállalkozásokba, ez a javaslat azonban nem mindenkinek tetszik

Portfolio
Vegyes reakciókat váltott ki a pénzügyi szektorban a brit kormány új javaslata, amely szerint 50 milliárd fontnyi nyugdíjpénztári vagyont juttatnának a kezdő vállalatoknak. A reformok a kormány elmondása szerint win-win szituációt eredményeznek majd, szakértők szerint azonban nincs garancia arra, hogy a javaslat mindenki számára megfelelő lesz. 

A brit pénzügyi ágazat nagyrészt üdvözölte a kormány új kezdeményezéseit, amelyek célja a gazdaság élénkítése azáltal, hogy a nyugdíjalapok vagyonából 50 milliárd fontot a kezdő, éppen beinduló vállalkozásokba irányítanak. Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy ezek a tervek potenciálisan hátrányos helyzetbe hozhatják a megtakarítókat. Jeremy Hunt pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés