Előfizetői tartalom

Íme a világ első tőzsdéje, ahol műtárgyba fektethetünk

műtárgy.com
Az ARTEX a világ első művészeti részvénykereskedő platformjaként hivatkozik magára. Célja, hogy milliók számára tegye könnyen elérhetővé a műtárgyak piacát, mint alternatív befektetési területet. Lényegében a hagyományos részvénypiacok mintájára létrejövő kereskedési színtér, ahol az értékpapírok mögötti cégek értékét kizárólag egy-egy műtárgy adja. A vállalat törekvései közé tartozik a műalkotások likvid részvényekké történő átalakítása. Cikkünkben megnézzük, hogy mi is jelent ez a befektetők számára.

A műalkotás jobb befektetés lehet, mint az arany Andy Warhol egyszer azt mondta, hogy "…a jó üzlet a legjobb művészet."  Amennyiben ez igaz akkor munkája kétségtelenül művészet legeslegjobbjai közé tartozik: 2022 tavaszán a ’Shot Sage Blue Marilyn’ címet viselő szitanyomatát 195 millió dollárért értékesítették. Andy Warhol Shot Sage Blue Marilyn, 1964 c. munkája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés