Előfizetői tartalom

61 éve elment egyet golfozni a feleségével Charlie Munger, most évi 25 millió forintot keres emiatt

Portfolio
Charlie Munger évente 70 000 dollárt (jelenlegi árfolyamon számolva 25 millió forintot) kaszál egy hat évtizeddel ezelőtti 1000 dolláros befektetésből - valószínűleg összesen már több, mint 1 millió dollárt keresett a jövedelmező ügyletből. Warren Buffett üzlettársa a Berkshire Hathaway éves részvényesi közgyűlésén hozta nyilvánosságra az olajjogdíjainak kezdeti költségeit, és azt, hogy ma mennyit is keres ezeken.

Charlie Munger még 1962-ben tette meg olajpiaci fogadását, miután egy férj-és-feleség golfversenyen találkozott egy Al Marshall nevű üzletemberrel. A legenda szerint a harmadik lyuknál Marshall felvázolta a tervét, miszerint licitálni fog egy olaj-jogdíj árverésen. Munger a rá jellemző nyers stílusban így válaszolt: Rosszul csinálod Marshall ezt követően megkérte Mungert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés