Előfizetői tartalom

Új befektetési szolgáltató tört be Magyarországra, 8% feletti nettó hozamot ad a pénzünkre

Portfolio
Teljesen átalakulóban van a bankolás és a készpénz, miközben eddig nem látott kockázatokat is rejt a jövő. A Portfolio Future of Finance 2023 konferenciájának készpénzről és bankolásról szóló szekciójában kiderült: bár fontos szerepet töltenek be a klíringházak, jelentős likviditási kockázatot is behoztak a pénzügyi szektorba. Mindeközben egy európai fintech céljául tűzte ki a befektetések világának reformját, ennek érdekében jóval alacsonyabb költségekkel és magas kamatokkal vonzaná be a magyar befektetőket.

Takáts Előd, a Bank for International Settlements tanácsadója előadásában arra tért ki, hogyan változott a válságok után a bankok, klíringházak és likviditás szerepe. Átláthatatlan pókháló alakult ki a pénzügyi piacon 2008-ban, és ebben a klíringházak is kivették a szerepüket. A klíringházaknak csak likvid eszközökre van szükségük, ha a bank a klíringházakkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés