Előfizetői tartalom

Elfordultak egy befektetéstől a magyarok, pedig 30% fölött is lehetett vele keresni

A kedvezőtlen tőkepiaci helyzet miatt rájárt a rúd 2022-ben a vegyes alapokra, 2023-ban azonban a részvények árfolyama és a kötvényhozamok is emelkedésnek indultak, így számos alap jelentős, bőven infláció feletti hozamot tudott elérni tavaly. Mindezek ellenére a befektetők nem igazán kapkodják a kategóriákhoz tartozó befektetési jegyeket: 2023-ban mindössze három hónap volt, amikor több friss tőke érkezett vegyes alapokba, mint amennyi kiáramlott.

Kifejezetten jól telt 2023 a tőzsdéken: a globális piacok mozgatórugójának számító amerikai gazdaság ellenállónak bizonyult, az infláció globális szinten csökkenő pályára állt, így a részvényárfolyamok is emelkedésnek indultak. Mindez az év eleji bankválság, valamint az Ukrajnában és a Közel-Keleten zajló konfliktusok ellenére történt, miközben a befektetők a kamatpálya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés