Nem bánta meg tettét, most elkezdte letölteni 12 évezredes börtönbüntetését a csaló

Portfolio
Faruk Fatih Ozer, a bukott török Thodex kriptopénz tőzsde egykori vezetője elkezdte letölteni közel 12 évezredes börtönbüntetését, miután bűnösnek találták egy több millió dolláros csalásban - számolt be a Finextra.

Ozert 11 196 éves börtönbüntetésre ítélte egy török bíróság, amely bűnösnek találta csalás vádjával. 2021-ben, amikor a Thodex nevű kriptotőzsde összeomlott, Ozer Albániába menekült a befektetők nagyjából 43 millió dollár értékű vagyonával együtt. Tavaly adták ki Törökországnak pénzmosás, csalás és szervezett bűnözés vádjával.

A bíróság Ozer testvéreit is megvádolta, és hasonlóan hosszú büntetést szabott ki rájuk. Az ügy hasonlít a Sam Bankman-Fried által szervezett FTX-csalásra, akit 25 évig tartó börtönbüntetésre ítéltek.

Ozer hosszú büntetésének egyik oka, hogy 2027 különálló bűncselekménnyel vádolták meg, azaz minden egyes becsapott magánszemély külön vádolta meg. Ozer a bírósági eljárás során nyilvánvalóan nem tanúsított megbánást. Az eljárás során azt mondta a bíróságnak, hogy "nem cselekedett volna ilyen amatőr módon", ha a szándéka bűncselekmény lett volna.

"Elég okos vagyok ahhoz, hogy a Föld bármelyik intézményét vezessem" - mondta. "Ez nyilvánvaló vált a cégnél, amelyet 22 éves koromban alapítottam".

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF