Előfizetői tartalom

Milliárdos forrásokhoz juthatnak a magyar cégek – Íme a Nemzeti Tőkeholding tervei

Portfolio
Jelentősen visszaesett tavaly a magántőke-kihelyezés volumene, pedig pénz lett volna és a megtérülés is kecsegető volt. Régiós szinten is nagy a lemaradás, itthon a hazai GDP-ből mindösszesen 0.054%-ot tettek ki a magyar cégekbe érkező magántőke-befektetések – mondta el Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding és a Focus Ventures vezérigazgatója a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciájának előadásában. Fontos lenne fejleszteni a hazai tőkepiacot, új programokat és eszközöket beemelni, a fejlődést katalizálni, ehhez pedig több eszközzel is rendelkezik a Nemzeti Tőkeholding – tette hozzá.

Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding és a Focus Ventures vezérigazgatója a hitelen túli vállalatfinanszírozás lehetőségeiről beszélt előadásában. A főbb gondolatok: Korrekció történt a magántőkepiacon: az elmúlt évtizedben gyorsan növekedett a tőkealapok száma és a befektetések volumene, de a rekordéveket követően 2023-ban az európai magántőke piacon visszaesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés