Félnek az inflációtól a magyarok - Mindenki ide menekül

2018. július 10. 15:53    
nyomtatás
 
A második negyedévben is az inflációtól való félelem uralta a magyarok lakossági állampapírvásárlásait, a legkeresettebb papír továbbra is a Prémium Magyar Állampapír. Ehhez képest a Bónusz Magyar Állampapírok szenvednek, de a féléves futamidejű lakossági papíroknak sem megy a szekér.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az év első felében több mint 400 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapírpiac, ebből a második negyedévnek köszönhető közel 107 milliárd forint. Az ÁKK tájékoztatása szerint ezzel a növekedési ütemmel teljesíthető az egész évre tervezett 583 milliárd forintos állománybővülés.

Az ÁKK a második negyedévtől kezdve már nem ad ki havonta közleményt a lakossági állományról, de a honlapon továbbra is feltünteti az egyes sorozatok állományát így az áprilisi és májusi állományt korábban csak megbecsülni tudtuk:
2018.05.24 14:25 Kifulladt a magyar csoda, de nem verik nagydobra
2018.07.06 15:25 Eddig titkolták, de kiszámoltuk: így csavarják ki a bankok kezéből a játékszerüket

Félnek az inflációtól a magyarok - Mindenki ide menekül


A lakossági papírok közül egyértelműen a az inflációkövető 3 és 5 éves futamidejű Prémium Magyar Állampapír volt a favorit a második negyedévben, ezeknek az állománya közel 122 milliárd forinttal nőt március vége óta. Még viszonylag nagyobb keresletet lehetett látni a Kétéves Magyar Állampapírnál, ennek állománya közel 40 milliárddal nőtt.

Nagy vesztesei voltak viszont a második negyedévnek a Féléves és a Bónusz Magyar Állampapírok, előbbinél több mint 49 milliárddal, utóbbinál közel 22 milliárddal csökkent az állomány. A féléves papírok visszaeső keresletében szerepet játszhat, hogy az ÁKK többször is csökkentette a papírok eladása után járó banki jutalékot, a Bónusz papíroknál pedig az alacsony 12 hónapos DKJ-hozamok tarthatják vissza a befektetőket, igaz, az éves papírnál május óta már látszik némi hozamemelkedés.

Félnek az inflációtól a magyarok - Mindenki ide menekülElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium