Amundi: középpontban a jegybankok

Kósa Endre
2019. július 31. 15:04    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"A globális makrogazdasági kilátások az év második felére nézve is rendkívül izgalmakat tartogatnak. Egyrészt az üzleti bizalmi indexek többsége lassulást vetít előre, elsősorban a konjunktúrára érzékenyebb feldolgozóipari ágazatokban, ami alapvetően a kereskedelmi feszültségtől való félelemnek és bizonytalanságnak tudható be. Mindeközben, ha a szolgáltatói szektorokból érkező előretekintő indikátorokat vesszük górcső alá, akkor a lassulás kevésbé tetten érhető, sőt egyes adatokban javulást is látunk. Másrészt, habár a kereskedelmi háború veszélye már egy fokkal kevésbé jelent fenyegetést a G20-as csúcstalálkozót követően, még mindig lehetnek kellemetlen fordulatok, ami a volatilitás átmeneti megugrását okozhatja a (részvény)piacokon. Habár mindkét félnek érdeke, hogy megoldás szülessen, a tárgyalások elhúzódása szinte borítékolható.

Amundi: középpontban a jegybankok


Ahogyan azt már korábban is jeleztük, a jelentős bizonytalanság miatt érdemes forgatókönyvekben gondolkodni. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb fejlemény, hogy az elmúlt időszakban növekedett a negatív forgatókönyv valószínűsége, ami a monetáris politikára is jelentős hatással van. A növekedési kilátások romlása az inflációs-, illetve a kamatvárakozásokat is lehűtötte, ami a kötvénypiacokon újabb hozamcsökkenési hullámot eredményezett. A befektetők ugyanis arra számítanak, hogy egy esetleges lassulás esetén a nagy jegybankok erősen támogató üzemmódba lépnek, ami megakadályozhatja egy nagyobb válság kialakulását. Ezzel kapcsolatban az első konkrét lépést a Fed teheti meg július 31-i ülésén.

A fejlődő kötvénypiacok lehetnek a nyertesei a lazító, azaz galamb jegybanki politikának, továbbá a gyengébb dollárárfolyamnak is. Éppen ezért nem módosítunk a fejlődő kötvénypiaci kitettségünkön, nem úgy, mint a hazai kötvénypiac súlyán, melyet 5%-ra csökkentünk, szerintünk ugyanis a piac nagyrészt már beárazta az MNB tartós lazaságát.

Véleményünk szerint a befektetőknek továbbra is azokból a részvényekből, piacokból, szektorokból érdemes szemezgetniük, melyek még a jelenlegi szinteken is vonzó értékeltséggel rendelkeznek, valamint egyáltalán nincsenek, vagy csak kevésbé vannak kitéve a kereskedelmi háborúnak. Emiatt érdekesnek tartjuk az orosz és a régiós részvényeket is.

Kitartunk a fejlődő részvénypiaci pozíciónk mellett, mert a Fed enyhülő hangvétele és a fejlődő piacok várható növekedési többlete a fejlett piacokhoz képest, valamint a kínai fiskális- és monetáris élénkítés véleményünk szerint többet nyom a latban, mint a kereskedelmi háborút övező kockázatok. Ráadásul a fejlett részvények árazása magasabb is, valamint 10 éves bikapiacon vannak túl, ami óvatosságra intheti a befektetőket. Ez a fejlődő részvényekről, beleértve a Közép-Kelet-Európai régióról nem mondható el, jelentős lemaradást kell(ene) behozniuk (a profitok terén is)."

Amundi: középpontban a jegybankok


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium