szerző

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények

Kocsi János
2017. október 31. 15:13    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Továbbra is azt tartjuk a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy a részvény eszközosztály összességében jól teljesíthet rövid távon. Ennek egyrészt a szinkronizált világgazdasági növekedés a fő oka, másrészt az, hogy a világgazdaság érdemi túlhevülésének jeleit egyelőre nem látjuk, harmadrészt pedig, hogy a Fed és a többi nagyobb fejlett ország jegybankja a jelek szerint csak nagyon lassan exitál a korábbi lazításból. A részvénypiaci árazások átlagban nagyjából az alacsony hozamkörnyezetnek megfelelőek.

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények


Ahogy azonban haladunk előre a részvénypiaci ralliban, úgy válik egyre indokoltabbá a régiós fókusz helyett az egyedi részvénykiválasztáson alapuló aktív stratégia alkalmazása. Ezt leképzendő, 40%-ra emeltük az egyedi részvénykiválasztáson alapuló "hedge fund/abszolút hozam" alapú befektetések arányát. Előnyben részesítjük az olyan abszolút hozamú stratégiákat, amik lassan, fokozatosan növelik a részvény eszközosztályon belül a defenzív karakterisztikájú, magasabb osztalékhozamú papírok arányát, ezzel részben profitot realizálnánk a növekedési papírok jelentős menetelése után.

A fentiek ellenlábaként, a régiókra (hazai, régiós, fejlett, fejlődő) fókuszáló részvény eszközosztály súlyát kis mértékben, 30%-ra csökkentettük. A kelet-közép-európai részvényekben ugyanakkor továbbra is látunk a fantáziát a rendkívül jó makrogazdasági környezet, az átlagban nem túl feszített árazás és a piac kevésbé hatékony mivolta miatt. A hazai részvények esetében a kispapírok menetelése egy közel három éves általános részvénypiaci menetelés végét jelezheti előre, ezért a hazai részvények arányát 0-ra csökkentettük.

Az ajánlott portfólióban október folyamán a negatív kicsengésű török politikai eseményeket kihasználva a török bankszektorban is megvetettük lábunkat, elsősorban rövid lejáratú (!) vállalati kötvények vásárlásán keresztül. Ennek oka, hogy ezek a kötvények a rövid lejárat ellenére viszonylag magas hozamot fizetnek és az általunk preferált bankok jelentős állami védőhálóval is rendelkeznek egy alig eladósodott, jó demográfiájú országban. Emiatt a nemzetközi (török) vállalati kötvények súlyát 10%-ra emeltük a jelentőset emelkedő magyar államkötvények terhére.

Az ingatlan eszközosztály súlyát 10%-ra emeltük, mert a régiós lakóingatlan-piacban még látunk 1-2 évnyi tartalékot és extra hozamot. A nyersanyagok közül továbbra is inkább a fémekben és egyes "soft commodity"-kben látunk fantáziát, semmint a szénhidrogén alapúakban, ezeknek a súlyt 10%-on hagytuk."

Amundi: rövid távon jók lesznek a részvények


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Egyedülálló stratégiát követ az OTP Föld Kincsei Alap (x)

A befektetések világában gyakran adódnak olyan lehetőségek, amelyeket csak rövid ideig lehet megragadni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium