szerző

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés

Kocsi János
2018. szeptember 28. 13:32    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Egyre szaporodnak a jelek, hogy a makrogazdasági ciklus elhúzódó tetőzése a közeljövőben véget érhet. Bár egyesek már egy közelgő újabb válságot és recessziót vizionálnak, mi úgy látjuk, hogy a globális növekedés alapesetben a következő 12 hónapban fennmaradhat. A konjunktúraciklus meghosszabbítását segíti az USA-ban folyó költségvetési élénkítés. Ezzel együtt a legfrissebb gazdaságpolitikai fejlemények alapján 2019-től kezdve mérsékelt lassulással számolunk a világgazdaságban. A külkereskedelmi csatározások erősödése közvetlenül és közvetve (az üzleti bizalom romlásán keresztül) is ronthatja a növekedési kilátásokat. A totális kereskedelmi háború kockázatát egyelőre nem tartjuk reálisnak, de az elmúlt hónapok lépései nem voltak megnyugtatóak.

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés


Az USA-Kína kereskedelmi megállapodás tető alá hozása nehéz diónak tűnik. A felek jelentős közeledése egyre valószínűtlenebb kimenet, a tárgyalási folyamat jelentősen elnyúlhat, az amerikai időközi választások után is. A kínai részvénypiac jelentős esését ezért egyelőre nem tekintjük még kedvező beszállási pontnak, bár a kínai fiskális és monetáris ösztönzés valamelyest tompítja a kínai növekedést övező kockázatokat. A fejlődő részvénypiacokat általánosságban sem súlyozzuk felül, mert az erős szinteken lévő dollárból, a csökkenő "carry"-ből, valamint az esetleges kereskedelmi háború kialakulásából eredő kockázatok még nem feltétlenül árazódtak be teljesen. A fejlődő piaci részvények súlyát ezért 10%-ponttal csökkentjük a fejlett részvénypiacok és a hazai részvények javára. A pénzpiaci eszközök, az ingatlanfejlesztési projektek, valamint az abszolút hozam továbbra is a portfólió felét teszik ki.

A régiós részvények súlyán nem változtatunk. Különösen kedveljük a magas osztalékhozamú régiós bankokat, amik a régiós hozamkörnyezet esetleges további emelkedése ellen védenek a várhatóan magasabb hosszú távú kamat-marzsaikon keresztül. A nagyobb magyar "blue chip" vállalatok fundamentumai tovább javulni látszanak és az árazásukban is látunk még tartalékot, ezért súlyukat 5-ről 10%-ra emeljük a portfólióban."

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Egyedülálló stratégiát követ az OTP Föld Kincsei Alap (x)

A befektetések világában gyakran adódnak olyan lehetőségek, amelyeket csak rövid ideig lehet megragadni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium