8,5 milliárd dollár hagyta ott a részvénybefektetéseket egy hét alatt Amerikában

2018. november 9. 08:26    
nyomtatás
 
A friss adatok szerint a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a befektetők az amerikai részvényalapokból, a negatív hangulaton még az amerikai félidős választások eredményei sem segítettek - írja a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A szerda hajnali eredmények szerint a demokraták megszerezték a többséget a képviselőházban, a szenátusban viszont a republikánusok maradtak fölényben, a hírre pozitívan reagáltak a piacok. De még ez is kevés volt ahhoz, hogy a befektetők ne vonjanak ki milliárdokat az amerikai részvényalapokból, a szerdával záruló egy hétben összesen 8,5 milliárd dollár távozott ezekből a befektetésekből, ami az utóbbi három hét legnagyobb tőkekivonása a részvényalapokból.

A befektetők inkább a rövidebb lejáratú államkötvényekben kerestek menedéket, amelyek nincsenek úgy kitéve a gazdasági növekedés hatásainak, mint a részvények, illetve a kamatlábak változásának, mint a hosszabb lejáratú állampapírok - írja a hírügynökség.

Mindezek hatására az állampapírokba fektető alapok 3,7 milliárd dollárt gyűjtöttek egy hét alatt, ami a legmagasabb mért érték 2016 januárja óta, a rövidebb futamidejű államkötvények iránti kereslet pedig 2,5 éves csúcson van 2,4 milliárd dollárral.

Mindezeken túl a feltörekvő piacokba fektető amerikai alapoknak is sikerült 1,2 milliárd dollárt gyűjteniük, ami április óta a legmagasabb érték.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Télapóváró családi sítábor Ausztriában december 6-10. között (x)

Ingyenes gyerek síoktatással és bérlettel, félpanziós ellátással 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium