Elárulta a világ legnagyobb hedge fundja, melyik országban lesz érdemes befektetni a következő 10 évben

2017. december 5. 09:29    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb hedge fundjának igazgatója úgy véli, hogy érdemes a következő években Amerikán kívül befektetést keresni és a következő tíz évben a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdasága India lesz.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Interjút készített az Economic Times Ray Dalióval, a világ legnagyobb hedge fundjának, a Bridgewater Associatesnek az igazgatójával. Az indiai lap többek közt arról is megkérdezte a szakembert, hogy látja most az indiai gazdaság kilátásait.

A portfóliómenedzser úgy gondolja, hogy az ország gazdaságának növekedése éves átlagos 6,5% körül lesz a következő tíz évben, melyet három dologgal indokol:
  • az indiai munkaerő jól képzett, ehhez képest olcsó.
  • Az indiai adósságállomány alacsony és a magasabb adósságállománnyal működő országok növekedése jellemzően lassabb.
  • Az ország kultúrája miatt a munkaerő hatékonyan tud dolgozni.

Hozzáteszi viszont, hogy a korrupció, az ország bürokratikus berendezkedése és a külföldi tőkére való nyitottság hiánya, valamint az új vállalkozások beindításának rögös útja nagy hátránya az ország gazdaságának. Megemlíti viszont, hogy szerinte folyamatosan javulnak és javulni fognak ezek a tényezők, melynek köszönhetően az ország teljesíteni fogja a 6,5%-os elvárást.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Varázslatos ünnepek az osztrák Alpokban (x)

Egyedülálló hangulat, felejthetetlen ünnepek, havas hegycsúcsok. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium