Hatalmasat esett egy cég árfolyama, mert kapcsolatban állt a leánya egy olyan céggel, amelynek részvényesét letartóztatták

2019. július 10. 09:58    
nyomtatás
 
Több mint 20%-ot esett egy New York-i tőzsdén kezelt kínai vagyonkezelő részvényeinek árfolyama, miután kiderült, hogy egy olyan vállalat pénzét kezelték, amelynek az egyik részvényesét letartóztatta a kínai rendőrség - írja a CNBC.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A napokban adott ki egy közleményt a Noah Holdings, hogy sanghaji leánya, a Gopher Asset Management üzleti kapcsolatban állt a hongkongi Camsing Internationallal, egy olyan céggel, amely megvásárolta Stan Lee POW! Entertainment nevű cégét, melynek most elnök-vezérigazgatóját letartóztatta a sanghaji rendőrség. A vezető mellett a cég CFO-ja is rács mögé került.

A Camsing részvényei a hírre 80,4%-ot estek hétfőn, majd másnap újabb 26,7%-os esés követte ezt. A letartóztatott elnök a Camsing nemzetközi részvényeinek 64,87%-át is kezében tartja, azt egyelőre nem tudni, pontosan mivel vádolják.

A Camsing sanghaji tőzsdén jegyzett részvényei limittel, 10%-ra estek, míg a Noah részvényei a hétfői, 20,4%-os esés után 2,1%-os mínusszal zárták másnap a kereskedést.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium