Előfizetői tartalom

Ingyenes ETF-eket kezdett árulni egy startup

Portfolio
"Ingyenes" ETF-eket indít a Sofi nevű amerikai fintechcég; ezek olyan tőzsdén kereskedett alapok lesznek, amelyek sem tranzakciós sem vagyonkezelési díjakat nem számítanak majd fel. A lépés erősen marketingszagú, hiszen az ETF-ekhez éves előfizetésért cserébe lehet majd hozzáférni, tehát úgy tűnik, mégsem lesz teljesen ingyenes a szolgáltatás.

A Sofi nem az első vállalat, amely ingyenes befektetési alapokat kínál, először a Fidelity dobott piacra olyan indexkövető alapokat, melyek nem számítanak fel semmilyen díjat. Az alapok rövid idő alatt dollár milliárdokat szívtak fel a piacról. A Sofi vélhetően az alapok sikerességét látva döntött az ingyenesnek tűnő ETF-ek elindításáról; két alapot dobnak most piacra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés