Irgalmatlanul sokat kaszáltak a bitcoinon a profi befektetők

2018. január 10. 09:42    
nyomtatás
 
Négy éve nem teljesítettek olyan jól a hedge fundok, mint tavaly, amiben nagy szerepe volt a bitcoin szárnyalásának - írja a CNBC.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A teljes hedge fund piac teljesítményét lekövető HFRI Fund Weighted Composite Index 2017-re 8,5%-os átlagos hozamot mutatott ki, az index csak decemberben 0,9%-ot erősödött.

A legjobb teljesítményt azok, a decemberben útjukra indított indexek tudták felmutatni, amelyek a bitcoinba, ethereumba vagy kriptopénzbe fektető hedge fundok teljesítményét követik le. Ilyen a HFR Blockchain Index, amely decemberben 88,5%-ot emelkedett, ami tavaly egész évre nézve 2690%-os hozamnak felel meg. Ott van még a HFR Cryptocurrency Index is, amely decemberben 88,4%-ot hozott, amely 2017 egészére nézve 3175%-os hozamnak felel meg.

Kriptopénzek és blockchain ide vagy oda, a teljes hedge fund szektor alulteljesítette tavaly S&P 500-at, amely 19%-ot emelkedett 2017-ben, az osztalékokat is beszámítva közel 22%-ot. A hedge fundok által alkalmazott stratégiák közül a fundamentális növekedésen alapuló befektetési stratégia bizonyult a legjobbnak, mivel ezzel közel 19%-ot lehetett keresni, míg az egészségiparba fektető hedge fundokkal 17%-ot. A piaci esésre játszó stratégiák bizonyultak a legrosszabb befektetésnek, az ilyen alapok több mint 10%-kal kerültek lejjebb.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium