Nagy tőzsdei zuhanást hozhatnak a számítógépvezérelt alapok - Ez történt hétfőn is

2019. augusztus 9. 08:49    
nyomtatás
 
Az elemzők szerint az amerikai tőzsdéken tapasztalt eladási hullámhoz nagyban hozzájárultak azok a számítógép-vezérelt befektetési stratégiák is, amelyek piaci turbulenciák idején automatikus részvényeladásba kezdenek. Olyan időkben pedig, amikor a világgazdasági növekedés lassul, az USA és Kína közötti feszültségek pedig újból felélednek, különösen veszélyes lehet részvényeladási hullámot generálni - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az ún. volatilitást menedzselő alapok, amelyek összesen mintegy 400 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, a tavaly év végi piaci esés után idén jelentősebb pakettet vásároltak be a részvényekből, de az újbóli piaci turbulenciák miatt nagyjából 50 milliárd dollárnyi részvényt adtak el a napokban a Wells Fargo becslése szerint.

Ezek az alapok nevükből fakadóan is igen érzékenyen reagálnak a volatilitásra, így ha ilyen turbulenciák vannak a piacon, akkor kevésbé kockázatos eszközök felé veszik az irányt, emiatt váltak meg több tízmilliárd dollárnyi részvénytől is a napokban.

Piaci elemzők szerint a szisztematikus, kvantitatív eladásokat bizonyítja a héten az ETF-ek nagy aránya a kereskedési volumenen belül (hétfőn ez 37%-ot tett ki, miközben más, átlagos napon ez 28%), miután a számítógép-vezérelt, automatizált alapok egyik kedvelt befektetési eszköze a részvénykitettség növelésére az ETF.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium