Előfizetői tartalom

Velünk marad a tőzsdei hullámverés, de van menedék

Portfolio
Cudarul teljesítenek idén a részvénypiacok, a volatilitás pedig várhatóan jövőre sem fog enyhülni - véli Marcus Bayer, az Allianz Global Investors Multi Asset Product Specialistja. A szakember szerint ilyen környezetben menedéket jelenthetnek egyes aktívan kezelt befektetési alapok, például a multi-asset alapok.

Portfolio: Miben különbözik egy multi-asset alap egy "sima" aktívan kezelt alaptól, hedge fundtól? Marcus Bayer: A multi-asset alapoknál fő cél a kockázatok és a hozamok kiegyensúlyozása. A multi-asset lényegében egy nagyon aktívan kezelt, stratégiaorientált, többféle eszközre koncentráló befektetési módszertan egy alapba sűrítve. Szinte minden alapunk egy DMAP-nevű stratégián...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés