Budapest: Átmenetinek bizonyult a korrekció

2007. március 27. 06:05    
nyomtatás
 
Budapest Alapkezelő

Elek Péter: "Az elmúlt egy hónap látványos esése után növeltem a részvénykitettséget, úgy gondolom, hogy egyelőre átmenetinek bizonyulhatott a korrekció, maguk a részvénypiacok pedig nem tekinthetők drágának.

Emellett a részvénykitettségen belül is inkábba hazai és a régiós részvények felé toltam el a hangsúlyt, míg az egzotikusabb fejlődő országok közül szerintem figyelemre érdemes a dél-koreai és a brazil piac.

Egyedi részvények szintjén a magyar piacon a blue chip részvények közül egyedül a Magyar Telekomban látok fantáziát, a MOL számára a gyengülő dollár és erősödő forint kombináció nem tesz jót. Az OTP-nél úgy látom, az új menedzsment-felállásnak először bizonyítania kellene, míg a Richternél a belföldi és orosz - már jól ismert - problémákon túlmenően komoly menedzsment problémákat is felfedezni vélek.

A külföldi részvények esetében az Orco jelentősen alulértékelt vetélytársaihoz képest, míg a Biotonban és a Zentivaban a proaktív menedzsment és a külföldi terjeszkedés miatt jó növekedési sztori rejlik.

Ezzel párhuzamosan csökkentettem a kötvény long pozíciók részarányát, de ez inkább profitrealizálás, mintsem a kategória iránti bizalmatlanságom jele. A magyar kötvényekben még mindig van fantázia, különösen a közepes hátralévő futamidejű 2012/B-t, 2015/A kötvényeket tekintem jó befektetési lehetőségnek."


Top pick: Magyar Telekom, Orco, Bioton, Zentiva
Preferált országok: Dél-Korea, Brazília


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium