Equilor: az év eleji átrendezések nagy mozgást indukálhatnak

Győry Péter
2018. december 18. 15:16    
nyomtatás
 
Equilor Alapkezelő:

"A pozitív novemberi zárás után az indexek lefordultak a folyamatosan kijövő G20-as találkozót követő hírek után. Az első információk alapján sikeresen zajlott Donald Trump és Xi Jinping között a tárgyalás, ám az ezt követő napokban eltérő kommunikációt folytatott a két kormány, melynek nem örültek a befektetők. Az ünnepek előtti héten mindkét elnök beszédet fog tartani, melyekből új információkra számítunk a tárgyalásokat illetően. Továbbá december 19-én lesz FED kamatdöntés, illetve sajtótájékoztató. Az elkövetkezendő időszakra a kamatpolitika, illetve a kamatpálya felől érkező új információk meghatározók lesznek a következő negyedév mozgásaira. Az eddiginél egy kevésbé meredek kamatpályát illető kommunikáció kiválthat egy ralit a kötvény és részvénypiacokon.

Equilor: az év eleji átrendezések nagy mozgást indukálhatnak


December közepén érdekes hír jött a Brexit tárgyalásokról. Bizalmatlansági szavazást tartottak 12-én este a brit parlamentben Theresa May ellen, miután összegyűlt a szükséges aláírás. A fontot az esemény hullámvasútra tette, eleinte jelentősen gyengült az árfolyam, majd mikor eldőlt, hogy nem kell lemondania, vissza is dolgozta az esését. Ugyanakkor ez az esemény további aggodalmakat vetett fel a "hard-Brexit" szcenárió megvalósulására.

Múlt hét péntek hajnalban meglehetősen gyenge kínai adatok jöttek ki, amelyekkel ismét a növekedési kilátásokra helyeződött a fókusz. Ezzel megint a sáv aljára kerültek az amerikai indexek. A dollárerő is visszatért a piacokra, a régiós devizák ismét gyengülő pályára álltak. Az év eleji portfóliókialakítások vélhetően kockázatkerülő szemlélettel fognak kialakulni az ünnepek után.

Ugyanakkor fontos technikai támaszoknál vannak az amerikai indexek. Egy esetleges szinkronizált kockázatcsökkentés a befektetőktől ismét jelentősebb eséseket hozna. Emiatt visszavesszük a fejlett piaci részvénykitettséget és a tőkét átcsoportosítjuk rövid amerikai állampapírba és kivárjuk az első mozgásokat a következő év indulásakor.

Eljött az EKB kötvényvásárlási programjának a vége, a következő fontos lépés bejelentését a kamatpolitikát illetően várjuk. A régió az elmúlt pár hétben jól teljesített, ezek közül a hazai piac az élmezőnyben volt. A magyar részvénypiaci kitettségen a több, mint 5%-os emelkedést követően szintén csökkentünk. A régiós kitettségen pedig nem változtatunk.

A portfólióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk, a nyersanyag kitettséget 3%-ra tesszük, az olaj elmúlt hónapokban látott erőteljes zuhanása miatt. Úgy véljük rövidebb távon egy mérsékelt emelkedés elképzelhető. A jelenlegi WTI szintek már bizonyos kitermelők esetén a nyereséget eredményező érték alatt vannak, melyek további fennállása esetén akár már középtávon is finanszírozási problémával fognak szembesülni."

Equilor: az év eleji átrendezések nagy mozgást indukálhatnakPortfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Timberland Capital - erőteljesebb jelenlét a magyar piacon (x)

Timberland Capital - nemzetközi terjeszkedés. 

Gondolatban egy lépéssel előbbre járnak (x)

Két sikeres karrier, amit összeköt, hogy képesek egy lépéssel az események előtt járni. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Befektetési tanácsadó
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium