Equilor: csúcsdöntések közelében az amerikai indexek

Győry Péter
2019. április 30. 16:09    
nyomtatás
 
Equilor Alapkezelő:

"Áprilisban a három nagy amerikai index közül elsőként főként a technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq futott új mindenkori csúcsra. Az S&P 500 és a Dow Jones egyelőre a tavaly év eleji és őszi szintek közelében tartózkodik. Ezekhez hozzájárult az április közepén megjelent vártnál jobb kínai első negyedéves GDP adat, továbbá az ipari termelés volumene és a kiskereskedelmi forgalom is kedvezőbben alakult. Az esetleges új rekordokhoz a javában zajló gyorsjelentési szezon adhat további katalizátort az április végén megjelent negyedéves, szintén a vártnál jobb, amerikai GDP adat mellett.

Equilor: csúcsdöntések közelében az amerikai indexek


A két ország közötti kereskedelmi tárgyalások is kedvezően alakulnak, jó hangulatban tartva továbbra is a nemzetközi befektetőket. Piaci pletykák szerint akár már májusban aláírásra kerülhet a megállapodás, bár ezt véleményünk szerint még fenntartással kell kezelni. Egyelőre Mnuchin és Lighthizer az április 29-ével kezdődő héten Pekingbe repülnek, míg Liu He elnökhelyettes pedig Washingtonba utazik. Mindenesetre az egyre gyakoribb személyes találkozók ígéretesnek bizonyulnak.

A kedvező növekedési adatok enyhe hozamemelkedést hoztak az amerikai kötvényekre, melyet a régióban többek között a magyar piac is lekövetett. Ezt főként a többéves csúcsra emelkedett maginflációs mutató váltotta ki. Azt, hogy ezek a folyamatok mennyire lesznek tartósak egyelőre a jegybankok sem látják pontosan, éppen ezért álltak várakozó álláspontra, mind a tengerentúlon, mind pedig a régióban. A kötvényarányokon a nemzetközi és a hazai részen is enyhén emelünk.

A kedvező részvénypiaci folyamatok következtében a nemzetközi parkettek mellett a hazai piac rekordszintre emelkedett. Az év elején beemelt fejlődő piaci részvénykitettség jól teljesített, ám egyelőre ebben a hónapban az erős dollár ezt valamelyest kompenzálta. A régiós piacok szintén jól teljesítettek. Továbbra is úgy véljük, hogy a dollárkamat-emelési szünet és a jelenlegi szinteken tartózkodó olajár több fejlődő országnak is kedvező lehet. Ilyen például Oroszország, melynek devizája év eleje óta folyamatosan erősödni tudott a dollárral szemben. Összességében a részvénykockázatokból mindenhol kis mértékben visszaveszünk, legnagyobb mértékben a fejlett piacok esetében. Ezt a lépést főként egy esetleges profitrealizálási hullám miatt gondoljuk racionálisnak.

A portfolióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk. Áprilisban tovább estek a nemesfémek, melyeknek a dollár erejének visszatérte sem segített. A nyersanyagkitettséget ismét növelnénk, viszont az olaj részarányát a kategórián belül tovább már nem emelnénk, miképpen az idei évben az eddigi 30% fölötti hozamával ebben az eszközcsoportban az egyik legjobban teljesítőnek számít. Elsősorban az aranyat preferáljuk, mely egy "risk-off" módban ismét menedékeszközként szolgálhat."

Equilor: csúcsdöntések közelében az amerikai indexekPortfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium