IE: A fejlődő piacokra koncentrálunk

2007. március 27. 06:05    
nyomtatás
 
IE Alapkezelő

Pintér András: "Az allokációs döntéseknél óvatosan növeltem a részvénykitettséget, alapvetően azért, mert úgy gondolom, hogy a február végén megindult korrekció időbeli lefutását tekintve a végéhez közeledik.

Bár a március végi FED-döntés a fejlett piacokon is javította a részvénypiaci hangulatot, a tőzsdei visszapattanás megítélésem szerint erőteljesebb lesz a magasabb bétával rendelkező fejlődő piacokon, ezért a részvényeken belül növeltem a fejlődő régió relatív súlyát.

A kötvények tekintetében szerintem a magyar piac továbbra is meglehetősen óvatosan kezdte meg a potenciális jegybanki kamatcsökkentések beárazását, ezért bár az eszközosztály súlyát összességében változatlanul hagytam, a kötvényeken belül teljes mértékben a hazai kötvényekre fókuszálnék a nemzetközi kötvényekkel szemben. Mindezt az is indokolja, hogy a tengerentúlon a legvalószínűbb forgatókönyv az elkövetkező 3-6 hónapra a kamatszint változatlanul tartása, ami alapvetően egy stagnáló nemzetközi hozamkörnyezetet vetít előre."


Top pickek: MTS, Vimpelcom, orosz acélszektor, egyiptomi piac, Garanti Bank
Preferált régió, piac: fejlett piacokon Európa, a fejlődő piacok közül Egyiptom és Törökország


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium