ING: A csúcsokon érdemes lehet realizálni

2007. május 2. 05:00    
nyomtatás
 
ING Alapkezelő

Kercsmár András: "Április hónap során 5%-kal csökkentettük a hazai részvényekkel szembeni kitettségünket a hazai kötvények javára. Úgy gondoljuk, hogy az 5. éve tartó bika részvény piacon érdemes részben profitot realizálni (különösen annak tükrében, hogy a BUX index mindenkori csúcsán 25828 ponton zárt április 20-án) és keresni a kedvezőbb beszállási pontokat.

Továbbra is a magyar kötvények az abszolút favorit a portfolió összetételünkben. Az elmúlt időszak történései tükrében úgy véljük, most az a kérdéses, hogy mikor kezdi el a jegybank a kamatcsökkentést

A pozitív véleményünket a hazai kötvényekkel kapcsolatban tovább erősítette az új jegybankelnök személye, aki az inflációs célkövetés tekintetében elődjei munkájának folytatója, mindemellett azonban politikai áthallásoktól mentes, tisztán szakmai kommunikációt folytat. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a Monetáris Tanács jegyzőkönyve alapján meg volt az első szavazat a kamatcsökkentés irányába egy 25 bázispontos voks formájában."Preferált piacok: USA, illetve hazai kötvénypiacAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium