Allianz: klasszikus lufi a Bitcoin, hamarosan ki fog pukkadni

2018. március 14. 18:47    
nyomtatás
 
A Bitcoin árazása lufiszerű állapotot mutat és hamarosan ki fog pukkadni - áll az Allianz Global Investors friss jelentésében, melyet a CNBC szemlézett.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Nekünk úgy tűnik, hogy a bitcoinmánia egy tankönyvi példája a lufiknak - és egy olyan lufinak, ami valószínűleg hamarosan ki fog pukkadni. Mint deviza és eszközosztály, a bitcoinnak potenciálisan végzetes hibái vannak - én ezért azt gondolom, hogy az a kérdés, hogy mikor pukkad ki, nem pedig ez, hogy egyáltalán kipukkad-e a bitcoinlufi
- írja Stefan Hofrichter, az alapkezelő globális gazdasági és stratégiai vezetője.

A kriptopénz "minden kritériumot teljesít, amely miatt eszközlufinak tekintjük" - áll a jelentésben, ezek a kritériumok a nagy kereskedési volumen, a szabályozás hiánya és a kapcsolódó pénzügyi instrumentumok piacra dobása.

Hofrichter szerint nincs a kriptopénznek valódi értéke, hiszen nincsenek mögötte sem állami, sem céges eszközök, nem termel bevételt, nem használható fizetőeszközként magas tranzakciós költségei, volatilitása és az értékteremtő-képességének hiánya miatt. Emellett rengeteg energia kell a kriptodeviza előállításához.

Hozzátette: egyetlen érdekes felhasználási módja van a kriptodevizáknak, ez pedig a tranzakciók hitelesítésének egyszerűsítése.

A Bitcoin árfolyama nagyot esett miután 2000%-os diadalmenetét lezárta tavaly decemberben és egészen 19000 dollárig emelkedett. Azóta egészen 6900 dollárig visszaesett, majd 11 500-ig visszaemelkedett, mielőtt a mostani, 8400 dolláros árfolyamra visszazuhant.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium