szerző

K&H: évtizedek óta nem volt tapasztalható ilyen erős évkezdés

Nagy Péter Gábor
2018. január 31. 15:22    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"Évtizedek óta nem volt tapasztalható ilyen erőteljes évkezdés a globális részvénypiacokon. Szinte az összes befektető egyformán gondolkodik: hiba lenne a készpénzen ülni és várni egy kiadós korrekcióra, amely a tavalyi évben szokatlan módon egyszer sem fordult elő.

K&H: évtizedek óta nem volt tapasztalható ilyen erős évkezdés


A tőzsdei árfolyamok mellett a kötvény- és devizapiacokon is nagy mozgással indult az év. A hosszú amerikai hozamok 20-30 bázisponttal emelkedtek, az euró 2014 óta nem látott szintre (1,25) erősödött a dollárral szemben.

A makrogazdasági kilátások rég voltak ilyen összhangban, a fejlett és feltörekvő országok megítélése az elmúlt hónapokban együtt javult. Az előbbiek már a gazdasági ciklus érett szakaszában vannak, így a monetáris politika a lazítás fázisából a szigorítás felé mozdul. A Fed következő 3 kamatemelését már beárazták a piaci szereplők, és az EKB így is egyre közelebb kerül a kamatemeléshez, de az erre vonatkozó felfokozott várakozások jelenleg még eltúlzottak.

A befektetők többsége tudja, hogy egyre közelebb kerülünk a nemcsak a gazdasági, hanem a piaci túlfűtöttség állapotához, amikor a múltban látott kiemelkedő teljesítmények után egy volatilis időszak következik. Persze keveseknek sikerül jól az időzítés, a piaci konszenzus szerint most legalább 1 jó év még előttünk áll. Ezzel a véleménnyel már nem is lehet címlapra kerülni, így már van olyan piaci guru, aki szerint még 8-10 év rally áll előttünk.

Az év elején elért hozam egy részét bebiztosítva 15%-kal csökkentem a kockázatos eszközök súlyát, 5-5%-ot eladva a hazai, a fejlett piaci és a nyersanyag eszközökből. A felszabaduló pénzből 10%-ot dollárba helyezek át, amelytől rövidtávon kisebb erősödést várok. Emellett 5%-kal növelem a hazai kötvények súlyát, mivel a monetáris politika továbbra is minden eszközzel a hozamok leszorításán dolgozik."

K&H: évtizedek óta nem volt tapasztalható ilyen erős évkezdés


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium