szerző

K&H: kiemelkedő eddig a részvénypiacok teljesítménye idén

Nagy Péter Gábor
2017. július 31. 14:55    
nyomtatás
 
K&H Alapkezelő:

"A 2017-es évből eltelt 7 hónapot kiemelkedő teljesítménnyel zárták a részvénypiacok. A dollárban számított kétszámjegyű hozamokat a fejlett piacokon utoljára 2013-ban realizálhattak a befektetők, míg a feltörekvők esetében még régebben, 2012-ben történhetett ez meg. Ráadásul az idei évben még érdemi, 5% körüli korrekció sem volt a piacokon, a volatilitás történelmi mélyponton tartózkodik.

K&H: kiemelkedő eddig a részvénypiacok teljesítménye idén


A globális gazdaság fundamentumai továbbra is kedvezőek, a növekedési kilátások felfelé módosultak az elmúlt hónapokban. Emellett a vállalati profitok is szokatlanul kedvezően alakulnak. A magas várakozásoknak eddig megfeleltek a tőzsdei cégek, és az elemzők sem a megszokott minta alapján módosítják lefelé az éves profit előrejelzésüket, hanem tartani tudják a kétszámjegyű bővülést mind az európai, mind az amerikai piacra vonatkozóan.

Ami a kedvező kilátásokat el tudja rontani az a gazdaság- és geopolitika. A lista élére Trump kerül: hazai pályán semmit sem tudott végrehajtani az ígéreteiből, emellett a külpolitikában is inkább rombolást hajtott végre. Az EU pedig egyszerre küzd a Brexit-tárgyalásokon, Lengyel- és Törökorsszággal, szerencsére a pénzügyi-gazdasági fronton most nem kell beavatkozni.

Az év sztorija eddig a dollár gyengülése, pedig nem is olyan régen még az euró-dollár paritás elérése is kézzel fogható volt. A változás oka, hogy a befektetők jelzést kaptak az EKB részéről a monetáris politika szigorításáról. Persze a kamatemelés még messze van, először kötvényvásárlási programot kell befejezni jövőre. Emellett a Fed részéről is kevesebb szigorítást várnak a piacok, ami persze kedvező növekedési számok és újra erősödő infláció esetén gyorsan változhat.

A befektetőknek ajánlott portfólió részvénysúlyán nem változtatok, viszont azon belül 5% fejlődő részvényt hazai részvényre cserélek, amely a történelmi csúcs közeli BUX index ellenére kedvező profitnövekedéssel és alacsony árazással rendelkezik."

K&H: kiemelkedő eddig a részvénypiacok teljesítménye idén


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium