szerző

MKB: az adócsökkentés reménye tovább fűti a kockázatvállalási hajlandóságot

Czifra Gábor
2017. november 30. 15:18    
nyomtatás
 
MKB Alapkezelő:

"A növekedés vezérelt amerikai gazdaságpolitika, a laza japán, európai monetáris politika komoly támaszt nyújtott a kockázatos eszközöknek 2017-ben. A kitörő befektetői optimizmus nemcsak a kérdőívekben szereplő kérdésekre adott válaszokban jelenik meg, hanem komoly hatást gyakorol a vállalati és fogyasztói magatartásra, amit az utóbbi hónapok makrogazdasági adatai is alátámasztanak. A lakossági fogyasztás és hitelkiáramlás dinamikája töretlen, a vállalati aktivitás emelkedik, a foglakoztatási adatok pedig kedvező képet festenek az amerikai gazdaság és a világgazdaság állapotáról. Szeptember végén váratlanul kiszivárgó és jelentős adókönnyítést tartalmazó amerikai adóreformot egyre nagyobb valószínűséggel fogják elfogadni, ami fokozatosan ösztönzi a kockázatvállalási hajlandóságot, ezáltal jelentős támaszt nyújt a piaci eszközáraknak. Ezen növekedés ösztönző folyamatok növelik az inflációs nyomást a következő negyedévekben, ami már a jegybanki döntéshozók tűréshatárát is elérik, így Európában és Amerikában indirekt módon, de egyértelmű utalásokat tesznek a jegybankárok a szigorítás irányába, ami 2018 első felében tematizálhatja majd a híreket. A befektetők túlzott optimizmusa továbbra is aggasztó mértéket ölt, illetve a félelem indexek is történelmi mélyponton tartózkodnak. Ezért a fokozott óvatosság jegyében továbbra is defenzív portfólió-összetétel javasolt, ahol alacsonyan tartjuk a kockázatos eszközök súlyát, és magasan a likvid és alacsony kamatkockázatú eszközök arányát.

MKB: az adócsökkentés reménye tovább fűti a kockázatvállalási hajlandóságot


A hazai kötvénypiac, a fejlett kötvénypiaccal párhuzamosan remekül teljesített az elmúlt 3-4 hónapban a kedvező nemzetközi hangulatban. A hazai gazdasági aktivitást élénkülés jellemzi, illetve a gazdasági szereplők továbbra is jelentős megtakarítás hajlandóságot mutatnak majd, ami komoly támaszt jelent a hazai 10-15 éves kötvények piacán. A kedvező gazdasági folyamatok látva a Standard & Poor's hitelminősítő semlegesről pozitívra javította a magyar adósbesorolás osztályzatát, amit elsősorban a bankszektor javulásával magyarázott. A kedvező makrogazdasági folyamatokat látva a nemzeti bank hangot adott azon szándékának, hogy a fokozott állampapír kereslet az 5 évnél hosszabb állampapírok piacán is megjelenjen, és ezt aktívan is elősegít majd a bejelentett intézkedéseinek köszönhetően."

MKB: az adócsökkentés reménye tovább fűti a kockázatvállalási hajlandóságot


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium