szerző

MKB-Pannónia: lazító jegybankok mutatnak irányt a piacoknak

Czifra Gábor
2019. március 29. 16:15    
nyomtatás
 
MKB-Pannónia Alapkezelő:

"Az amerikai-kínai kereskedelmi háború elhúzódása és a kínai lassulás komoly hatást gyakorolt a kínai import volumenére az elmúlt hónapokban, így nem véletlen ijedtek meg a befektetők, hogy a fejlett gazdaságok egy része akár recesszióba is süllyedhet 2019-ben. Ezzel párhuzamosan az európai és amerikai jegybank szokatlan módon passzívan szemlélték az eszkalálódó helyzetet, és a 2019-re tervezett szigorítás mellett végsőkig kitartottak egészen január végig, amikor a látványosan romló gazdasági mutatók hatására "bedobták a törölközőt". A türelmes és kitartó befektetőnek ez egy remek beszállási pontot kínált az év elején, ahogy korábban jeleztem ezeket érdemes kihasználni a kockázatok növelésére. Az első negyedéves jelentési szezon tartogathat negatív meglepetéseket, azonban ezeken érdemes átnézni, hiszen a laza jegybanki politikai komoly támaszt nyújt majd a következő negyedévekben a kockázatos eszközöknek. Ezentúl munkaerőpiaci folyamatok, a lakossági hitelezési és fogyasztási adatok továbbra sem támasztják alá, hogy komoly gazdasági visszaesés következne be a 2019 folyamán a fejlett piacokon. A fejlődő részvénypiacok általánosságban továbbra is kerülendők, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború és a kínai lassulás komolyan ránehezedik az eszközárakra.

MKB-Pannónia: lazító jegybankok mutatnak irányt a piacoknak


Az elmaradó jegybanki szigorítás és növekedési kilátások kis mértékű romlása drasztikusan csökkentett az inflációs nyomást, így a fejlett, hosszú kötvények piacán továbbra is kitartott vételi erő. Az amerikai hozamgörbén a vételi erő annyira erős volt, hogy a 10 éves hozamok lejjebb kerültek, mint a rövid oldali kamatok. Ezzel párhuzamosan a meredek magyar kamatgörbe rendkívül olcsóvá vált, ami a külföldi vevőket is ide csalogatta, így a vártnak megfelelően komoly hozamcsökkenést láthatunk a hazai hozamgörbe minden szegmensében. A jó kötvénypiaci hangulat a következő hónapokban is kitarthat, így a hosszú kötvények tartása továbbra is ajánlott."

MKB-Pannónia: lazító jegybankok mutatnak irányt a piacoknak


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium